Ana içeriğe atla

Adnan Oktar nereli?

Adnan Oktar nerede doğdu?
Adnan Oktar nereli?
Adnan Oktar'ın anne tarafı nereli, ailesinin soyu nereye dayanıyor?

Adnan Oktar Çerkez asıllı biri, Ankara'da doğdu ama Tokatlı.



1956 yılında Ankara'da doğan Adnan Oktar, Harun Yahya müstear ismi ile kitaplarını yazmaktadır. Hayatını Yüce Allah'ın varlığını ve birliğini insanlara anlatmaya, Kuran ahlakını yaymaya, materyalist ve ateist ideolojileri fikren mağlup etmeye, gerçek Atatürkçülüğü yayıp Devlet'in bekasını ve milletin bütünlüğünü savunmaya adamış dünya çapında tanınan bir fikir adamıdır.
Sayın Adnan Oktar lise eğitiminin sonuna kadar Ankara'da yaşadı. İslam ahlakına olan bağlılığı lise yılları boyunca çok güçlendi. Bu dönemde büyük İslam alimlerinin hemen tüm eserlerini okuyarak, İslam hakkında derin bilgi edindi. Yine bu yıllarda, İslam ahlakını tüm insanlara anlatmaya ve onları doğruya ve güzele davet etmeye karar verdi.


1979 yılında, binlerce kişi arasından üçüncülükle girdiği Mimar Sinan Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek üzere İstanbul'a taşındı. Sanatı, Allah'ın üstün yaratışının bir tecellisi olarak gören Sayın Oktar, resim yapma konusunda çocukluğundan beri yetenekliydi ve zaman zaman sürrealist tablolar yapardı. Arkadaşlarına hediye olarak verdiği çok sayıda tablosu bulunmaktadır. Ayrıca, Allah'ın sanatının birer tecellisi olarak gördüğü hayvanlara, bitkilere ve çiçeklere de özel ilgisi bulunan Sayın Adnan Oktar'ın, bahçe bakımı, iç mimari ve dekorasyon, ilgilendiği alanlar arasındadır.

http://www.harunyahya.org/bilgi/about-the-author?pageNo=1#title0 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adnan Oktar Yusuf Oktar Arslan

Adnan Oktar’ın babasının ismi Yusuf Oktar Arslan olarak geçmektedir. Arslan soyadı, Rus kaynaklarında da yer almaktadır. Adnan Oktar seyiddir. Adnan Oktar'ın soyu ile ilgili detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz http://harunyahya.org/tr/Makaleler/4212/Hz-Muhammed-(sav)-in-kutlu-soyu-Seyyidler Yine aynı şekilde Adnan Oktar'ın Hazreti Davud'dan itibaren olan şeceresine de buradan bakabilirsiniz: http://harunyahya.org/tr/Makaleler/145191/sayin-adnan-oktarin-hz-davud

Adnan Oktar Mediha Oktar kimdir?

Mediha Oktar, Adnan Oktar'ın annesinin ismidir. Adnan Oktar, A9 tv de yayınlar yapan, yüzlerce kitap yazan, canlı yayınlardaki anlatımlar ile tanınan bir yazardır. Adnan Oktar'ın annesi Mediha Oktar, bakın oğlunu nasıl anlatıyor. Annesi Mediha Oktar’ın da anlattığı gibi, bu dönemde Adnan Oktar gecede sadece birkaç saat uyuyor, zamanını okuyarak, notlar alarak ve dosyalar tutarak geçiriyordu. İçinde Marksizm, Leninizm, Maoizm, komünizm ve materyalist felsefe konulu temel kitapların da yer aldığı yüzlerce eser okumuş ve hem klasik hem de nadiren okunan kitaplar üzerinde detaylı çalışmalar yapmıştır. Ayrıca, bu ideolojilerin sözde bilimsel temelini oluşturan evrim teorisi üzerine geniş çaplı araştırmalar yapmış, bu bilim dışı teorinin açmazlarını gözler önüne seren bilgi ve belgeler toplamıştır.  Allah’ın inkar edilmesine dayalı olan bu batıl felsefe ve ideolojilerde yer alan çıkmazlar, çelişkiler ve yalanlar konusunda çok detaylı bilgi derleyen Oktar, bu bilg